HASHTAG365,

In de begin dagen van OurBubble volgde ik ook meerdere blog van Nederlandse bodem. 1 daarvan was ServedFresh. Die gasten waren een tikkie anders. Sjoerd Spendel, een van de mensen van ServedFresh was destijds weleens bezig met zijn camera. Echter niet genoeg, zo vond hij zelf. Samen met zijn makker Lennart de Jong bedacht die een manier om zichzelf te dwingen vaker gebruik te maken van een camera.

365-dagen.com was geboren. Een tumblr blog waar Sjoerd en Lennart elkaar keer op keer uitdaagde om per dag 1 vette foto te schieten. De spelregels waren simpel, geen spelregels anders dan dat de foto in zwart wit geschoten moest zijn. Tof idee, dat vonden ook de followers op tumblr. Binnen no time hadden die gasten 50.000 volgers. Best een hoop als je het mij vraagt. Niet veel later schoten ze door de 100k. Reden voor een feestje zou je zeggen, maar de boys stopten niet en gingen door met elkaar pushen tot vettere foto’s. Ook de 250K aan volgers werd zonder problemen behaalt. Verschillende merken was het ook opgevallen dat de heren wel lekker gingen en besloten snoepreisjes aan ze uit te delen. Het logische gevolg hiervan was dat er nog meer vette foto’s bijkwamen.

Leuk verhaal, maar wat moet je hiermee? Precies wat Sjoerd en Lennart dachten. En daarom komen ze nu met een boek. Yep, de beste foto’s van 2 jaar 365-dagen.com zijn geselecteerd en worden uitgebracht in een heuse bundel. Dit is koffietafel materiaal. Dit is sidetable materiaal. Dit boek leg je tussen je Fuck Yeah Menswear, je Icons of Menswear, je New York Times 36 Hours. Dit boek ligt naast je karaffen single malts. Dit boek is vet. De foto’s hierboven geven een beknopt overzicht van hetgeen je in het boekwerk kan vinden. En het boek valt te bestellen via HASHTAG365. Het bezoeken van die site is sowieso wel de moeite waard trouwens. Dikke props voor het design.