Scotch & Soda 3M Jacket,

Scotch M Jacket Header Crop

Nu moet ik even graven in mijn geheugen, maar er staat me iets van bij dat ik een dergelijk jassie als deze al eens voorbij heb zien komen. Ik meen me te herinneren dat die jas door Stone Island in elkaar geklust was. Maar ja, zo heb ik in het verleden ook weleens foto’s van een North Face x Supreme collab voorbij zien komen in volledig 3M. Dus het eeuwenoude credo: “Beter goed gejat, dan slecht zelf bedacht.” gaat ook hier weer op.

Niet dat ik Scotch & Soda van simpel jatwerk wil betichten. Maar waar de inspiratie vandaan gehaald is voor deze jas lijkt me wel vrij duidelijk. Nu doet dat ook niet direct afbreuk aan dit jassie. Het is een verdomd vet jassie. En met de dagen die korter worden kan ik indenken dat het ook wel een verdomd veilige jas voor de stadse fietser is. Je weet wel, die fietsers die geen licht voeren en verwachten dat ik vanaf mijn zetel in mijn Saab iedere idioot die in het donker de weg over schiet direct zie. Maar ik dwaal af. Het ging hier over deze reflecterende jas van Scotch & Soda, een prima windbreaker zonder al te veel poespas, die stiekem best vet is.

Scotch 3M Jacket

 

Tags from the story