Shipmates Footwear,

Shipmates Footwear

Soms ontvang je in je mailbox foto’s en baal je als een stekker dat je nog even een paar weken moet wachten alvorens je er meer van te zien krijgt. Zo ook met Shipmates Footwear. Dit is een nieuw label van Hollands Glorie. Shipmates Footwear maakt schoenen zoals we ze nog niet van een Nederlands label gezien hebben.

Natuurlijk kennen we de grote standaard merken en natuurlijk kennen we ook de high fashion sneakers van Nederlandse labels. Maar een mix van bootschoenen en sneakers geïnspireerd op de Japanse denim trends en de klassieke Americana stijl hebben we nog niet eerder voorbij zien komen. De items worden stuk voor stuk handgemaakt in Portugal. Dit is wel een bekend recept voor Nederlandse schoenenmerken, een bewezen concept mag ik daar wel aan toevoegen.

De twee foto’s hierboven zijn onderdeel van het lookbook wat er naar mijn idee belachelijk hard uit gaat zien. Ik kan persoonlijk niet wachten tot de eerste schoenen in de winkels droppen, want deze beelden zien er veelbelovend uit. Houd de website van Shipmates Footwear de komende tijd goed in de gaten.