New Balance M998DW Horween,

Beste Nike, Kijk je even mee. Dit is namelijk hoe je een premium sneaker maakt. Nee ik heb het niet over al die niche merken als Common Projects, ETQ of Filling Pieces, maar gewoon een simpel oud sneaker merk als New Balance. Je weet wel, dat andere Amerikaanse label dat best behoorlijk op een beetje sport heritage mag leunen.

Moet je kijken wat ze bij New Balance doen Nike. Wellicht kunnen jullie hier nog iets van leren. Oh en Nike, lees overigens ook meteen even dit artikel van Daniel Bailley, wie weet snap je ons verdriet. Meng nu dit geniale voorbeeld van New Balance met de teksten van Daniel en je begrijpt ons probleem Nike.

Natuurlijk vraagt New Balance voor deze schoen de hoofdprijs, welke wel verklaarbaar is. En nee Nike ik heb liever niet dat jullie ineens de prijzen belachelijk hoog gaan maken. Maar ik vraag ook niet om Jordans te gaan maken van leder van Horween uit Chicago. Ik vraag jullie enkel gewoon eens echt leder te gaan gebruiken voor de schoenen. Sterker nog Nike, jullie hoeven niet eens jullie productie proces te verplaatsen naar de States. Ja dat is wel allemaal wat New Balance heeft en zo laten deze 998’s van New Balance gewoon wat allemaal mogelijk is. Nike, stel nu dat jullie slechts 50% van de kwaliteit van deze New Balance behalen, dan zitten jullie al op een 100% kwaliteitswinst.

Of zit het verhaal anders? Begrijp ik het helemaal verkeerd? Hebben jullie ons niet al jaren opgezadeld met rommel. Maar Nike, zeg eens eerlijk. Welke verslavende stoffen voegen jullie toe aan jullie schoenen? Hoe kan het namelijk zijn dat jullie eigenlijk al jaren kwaliteitsloze schoenen maken, maar deze wel verkopen als warme broodjes?

Wat zullen we afspreken Nike? Bestel eens een paartje van deze New Balance 998’s, kijk eens wat allemaal mogelijk is en lever ons gewoon weer schoenen zoals deze horen te zijn. Lijkt mij een prima deal toch?

New Balance 998 Horween