Spiewak Golden Fleece Woodland MA-1 Jacket,

Spiewak Woodland MA Jacket Header Crop

Een instituut uit New York dat een geboortejaar kent ergens in 1904, dat is Spiewak. En dat het echt een instituut is, bewijst wel het feit dat Bloomberg in 2004 de 23ste van September tot Spiewak Day heeft verklaard. Zonder dollen. Spiewak zorgt al jarenlang voor de kleding van de hulpdiensten en het leger van de States. Wat ooit begon als een warme jas voor dokwerkers is uitgegroeid tot een bedrijf dat kleding levert aan iedere instelling in de States waar ze een beetje slijtvast materiaal nodig hebben.

Om de historie te vieren, en dik in te cashen op dure items, heeft Spiewak dit jaar de Golden Fleece lijn gelanceerd. Een lijn welke helemaal prat gaat op die heritage van Spiewak. Een lijn welke zich het meest laat vergelijken met de LVC lijn van Levi’s. Dezelfde jas van een iets ander stofje voor een premium prijs. En nee dat is geen zeiken, dat is eerlijk vertellen hoe de vork in de steel zit. Uiteraard is ook de hele Golden Fleece lijn van Spiewak erg vet. Dus die vergelijking met LVC gaat ook hier weer op.  In de collectie zit onder andere deze MA-1 Jacket. De zoveelste bomber welke dropt dit jaar, maar dan een gebaseerd op dé bomber. De fit is gelukkig wel een stuk slanker dan de fit tal van jaren terug. Al met al is dit een verdomd heerlijke jas en ik ben dan ook erg benieuwd met wat voor moois Spiewak Golden Fleece dit jaar nog gaat komen.

Spiewak Woodland MA-1 Jacket

 

Tags from the story
, ,