Jamieson’s of Shetland Shawl Cardigan,

Jamiesons Shawl Cardigan Header

Ook al is het enkel Marketing Bla Bla, met een verhaal waarmee ze bij Jamieson’s komen, heb je mij gewoon snel om. Is het echt heritage? Zijn de zonen van de zonen van Richard Jamieson hier nog keihard op de Shetland Eilanden bezig mooie truien te laten maken? Ik neem het met een korrel zout, maar vind wel dat ook een rijke fantasie beloont mag worden met het kopen van een prima trui.

Volgens de overlevering is Jamieson’s een familie bedrijf dat in 1890 gesticht is op de Shetland Eilanden. De kernactiviteit van Jamieson’s was het vervaardigen van truien. En nu na een dikke eeuw is dit bedrijf nog steeds in handen van de Jamieson familie en doen ze nog niets anders dan het maken van truien. Mooie truien, dat mag gezegd worden. Een van de pareltjes in de huidige collectie is deze Fair Isle Shawl Cardigan in een mix van prima kleurtjes. Leuk detail zijn de lederen voetbalknopen. En of dit label echt een rijke historie heeft en of dit al 120 jaar op dezelfde manier gemaakt wordt, wat maakt het uit?

Jamieson's-Shawl-Cardigan

Tags from the story
,