Jaaroverzicht van OurBubble,

ANT FW

2014 was wel weer een heftig jaartje, riots bij releases van schoenen, sample sales van jonge merken die binnen 45 minuten helemaal leeg waren, gin tonic en whisky proeverijen met VIP treatments en het lanceren van een nieuwe lay-out voor OurBubble. Ik kan stellen dat we terug mogen kijken op een heel vet jaar.

Een jaar waar kleine merken als Filling Pieces ineens sky high gegaan zijn, met ETQ daarbij op het vinkentouw. En dan ook nog allemaal nieuwe labels van Hollands Glorie die het levenslicht zagen. Wat te denken van Wednesday Whisky en Shipmates Footwear. Tel daar de releases van independent shops als Baretta en Woei bij op en 2014 was hard, heel hard.

Om heen klein overzicht te geven wat er gebeurt is in dit jaar heb ik hier een top 10 van meest gelezen items op OurBubble bij elkaar gezocht. En het zal je niet verbazen, Hollands Glorie werd lekker ontvangen. Maar toch zijn er ook nog een aantal verrassende items welke ik niet in een top 10 jaar overzicht verwacht had. We trappen af met nummer 10.

10. ETQ Runner Alloy:

ETQ kwam al lekker, maar in de lente van dit jaar dropte ze ineens een runner. Een schoen welke even clean als de rest van de ETQ serie was, maar wel op een totaal andere zool als de rest kwam. De schoen dropte in twee kleuren, maar wij kozen voor de grijze versie om uit te lichten. Het lookbook wat hoorde bij deze drop was te vinden op het net van Hypebeast tot Selectism, knijterhard voor zo’n klein Hollands Glorie label!

9. Shipmates Footwear:

Ook op plek negen is een label van Hollands Glorie te vinden, het nieuwe Shipmates Footwear. De hype is door de jonge ondernemer achter dit label goed opgebouwd en begin 2015 zullen de eerste uitleveringen van de schoenen plaatsvinden. De schoen zorgt voor een andere wijze van het gat opvullen tussen casual schoeisel en sneakers. Bootschoenen met een runner zool, een beetje Visvim look and feel, maar dan van Hollandse bodem.

8. WOEI:

uit het niets dropte dé sneakershop van Rotterdam een kledinglijn. En deze was direct raak. De lijn werd meteen vergezeld met een lookbook een dingetje waar alle labels in 2014 wel mee zijn gekomen. Maar weinig labels dropte een lookbook met zo’n heerlijke zomerse vibe. De kleding was binnen no time uitverkocht, niet gek en geheel volgens verwachting.

7. Ralph Lauren Polo Bear Crewneck:

Dit was ook het jaar dat Ralph Lauren besloot om een icoon opnieuw tot leven te brengen. De ouderwetse Polo Bear was ineens weer te vinden op een aantal truien welke Ralph Lauren dropte. Voor de liefhebbers van dit merk zijn deze sweaters heuze holy grails. Uiteraard viel mijn oog meteen weer op de duurste en meest luxueze versie, mijn creditcard was minder blij dan ik met deze drop.

6. Meyba Jogger:

Verrassend om deze in de lijst terug te zien. De schoen werd toch zeker niet door veel sneakerheads geliked, maar toch is dit een van de meest gelezen blogposts van OurBubble in 2014. Het Catalaanse merk Meyba is in dit jaar een nieuw leven in geblazen en stiekem blijf ik deze schoen ook gewoon vet vinden. Heritage uit Spanje, zo vaak vind je dat toch niet.

5. A.N.T. Origins 2014/2015 Lookbook:

Een van mijn favoriete streetwear labels van Hollands Glorie, A.N.T. Origins, dropte weer een puike wintercollectie. Vooral het lookbook scoorde lekker. Foto’s geschoten door Chloë van THRLD.com en illustraties van Careaux maakte dit lookbook tot een topper in 2014. En op plek nummer 5 in het overzicht lijkt het erop dat ik niet alleen was in mijn anthousiasme. (serieus een typo, maar laat hem maar staan, -red.)

4. adidas x Raf Simons:

Natuurlijk moest er ook een hatelijke post in de lijst voorkomen. Het is niet altijd rozengeur en manenschijn bij OurBubble. Deze drop dit jaar was wel een van de meest teleurstellende ever. Sowieso heb ik dat hele Raf Simons ding nooit begrepen, maar deze ultra premium geprijsde versie van de Stan Smiths viel echt verkeerd bij mij. En dat terwijl adidas in 2014 fucking lekker bezig was. Blijkbaar deelden velen van jullie mijn mening, anders was deze nooit zo hoog in een jaaroverzicht terecht gekomen.

3. Nike Air Huarache ‘Amsterdam’:

Nee dit ding heette niet de Amsterdam, maar ik vond deze destijds veel gelijkenis vertonen met mijn all time favorit Air Max. Op de dag van de release heb ik deze schoen gekocht en ik kan stellen dat de Huarache het zowaar 6 draagbeurten heeft volgehouden alvorens de strap achterop knapte en daarmee ook mijn liefde voor Huaraches ten einde kwam.

2. Officine Generale Suède Bomber:

Dit was ook het jaar van de normcore, een trend welke even snel vervlogen is als dat deze op kwam zetten. Jerry Seinfeld wordt door mij gezien als het toonbeeld van normcore en deze typische Seinfeldiaanse suède bomber viel blijkbaar in de smaak. Gelukkig blijft de jas vreselijk tijdloos en zal er vanzelf weer een moment zijn dat normcore weer de norm is.

1. Nike Air Trainer 1:

Dat deze post bovenaan in de lijst staat is voor mij een van de meest verrassende zaken uit 2014. En die verrassing is tweeledig. Enerzijds daar het om een simpele Air Trainer 1 in een mooie colorway gaat, maar meer nog doordat ik deze schoen spotte bij een shop welke mij tot dan toe nog volkomen onbekend was. De Nike inkoper aldaar blijkt zijn juweeltjes wel te kennen, knijterhard!

 

 

 

 

 

 

Tags from the story
, ,