K-Swiss Si-18 International OG,

K Swiss Si International Header

Bam, zo maar uit het niets komt K-Swiss kneiterhard de hoek om met een juweeltje van 25 jaar terug. En mijn hemel wat hebben deze lui begrepen hoe je een retro OG schoentje echt neer moet zetten. In tegenstelling tot andere merken hebben ze bij K-Swiss even teruggeblikt naar hoe ze destijds schoentjes maakten en hebben ze zich niet beperkt tot enkel de lijnen van de schoen. Alles maar dan werkelijk alles aan deze schoen hebben ze bij K-Swiss zo origineel mogelijk proberen te houden. De shape, de materialen, de kleuren, alles!

En waarom? De Si-18 International was in 1989 de schoen die de volgende revolutie in de tenniswereld moest betekenen. In 1966 tekende K-Swiss al voor de eerste volledig lederen sneaker voor de tennisbanen, daar deden ze met de release van deze Si-18 in 1989 een klein schepje bovenop. Dit was high tech zoals een Air Max 180, of zoals de flyknits zoals we die nu kennen. Met een Si-18 demping in de zool, ja zo heette de techniek en daar is de naam van de schoen vervolgens aan verbonden, het D-R-Cinch vetersysteem en de extra ingebouwde hielstabiliteit is deze schoen jarenlang aan de top van het tennisveld geweest. Deze schoen was zo vooruitstrevend dat 4 jaar na de eerste release deze schoen tot schoen van het jaar werd uitgekozen door Footwear News.

En nu vandaag, 25 jaar na de eerste release is deze schoen in zijn volle glorie weer beschikbaar. Dit is een prelude naar al het moois dat K-Swiss ons belooft te droppen in 2015. En ik heb wat voor bij zien komen en geloof sindsdien heilig in een über comeback/ takeover. Tot die tijd moet je het nog even doen met deze Si-18 International. By the way dat International komt van die vier vlaggen die op de lip staan en weer de 4 Grand Slams uit het tennis circuit vertolken. Details details details, daar draait het om bij deze schoen. Check hem bij Sneakersnstuff.

 

K-Swiss-Si-18-International

Tags from the story