Levi’s STF Selvage 501,

Levis Header

Ai, daar is weer eens een juweeltje van Levi’s. Yes ook zonder het Made & Crafted of LVC label kan Levi’s gewoon belachelijk goed spul droppen. En zo zag ik dus ineens bij Stuarts London deze Levi’s 501 Selvage STF. Een heuse shrink to fit van een ongewassen onbehandelde lap selvage denim.

Voor een schappelijke prijs krijg je dus een broek waar de wereld over een slordige 50 jaar keihard de hoofdprijs gaat betalen. Tegen die tijd is een kleine e op de red tab meer geld waar dan een E en die XX op de lederen patch doet het dan nog steeds goed. Nee zonder dollen, dit is een bijzonder lekkere premium broek van het niet premium label van Levi’s en ik vind het super tof dat ze nog met zulke uitgaves blijven komen, terwijl ze makkelijk een dubbele prijs voor deze denims kunnen vragen wanneer ze er een ander label aan hangen. Bedenk bij het bestellen wel of je deze denim eerst een soak geeft voor het dragen of niet. If not, bestel dan een paar maten kleiner. Een stf valt standard twee maten groter, daar het een shrink to fit is. De bedoeling is dat je met deze denim aal je reet onder de douche gaat, of in bad gaat chillen, om zo de beste pasvorm ever te krijgen. Maar de die hard denim abuser zal deze gewoon twee maten kleiner bestellen en nooit wassen.

Levi's-501