Nike Flyknit Trainer Chukka SFB ACG SP,

Nike Flyknit ACG Header

Deze lancering komt vrij snel na het nieuws van Nike dat ze de ACG lijn weer een nieuw leven in gaan blazen. Bij Nike letten ze blijkbaar goed op bij de sneakerevents en shit. De ACG lijn van de jaren negentig kent ineens een enorme stormloop. Prijzen voor OG ACG’s gaan steeds verder omhoog op eBay. Toen ik hoorde van de re-launch van de ACG lijn kon ik juichen, maar bleef ik sceptisch.

God, wist ik veel dat ze met ACG deze weg op zouden gaan. Ik was bang voor enkel retro geweld met odd shapes. Maar ze komen met deze eerste launch best hard. Deze all black Flyknit Chukka is gewoon vet. ACG, of wel All Condition Gear, is wat minder Outdoor en wat meer Urban Jungle georiƫnteerd zo te zien. En ja dat is best vet. Deze Flyknit Chukka komt met een speciale voering zodat je voeten ook redelijk warm in de winter blijven en zit boven op een grove zool. Daarnaast zijn her en der wat extra beschermende elementen toegevoegd aan de schoen. Vet is ook het ouwe ACG logo op de tong, of die print aan de binnenkant van de schoen ook echt nodig was, mwah. Maar al met al is het een bijzonder geslaagde eerste schoen uit de ACG re-launch.

Nike-Flyknit-ACG