Timex Originals: The Waterbury Collection,

Waterbury TWP Header

Holy shit, tijd vliegt, pun intended. 160 jaar geleden begon in Waterbury de eerste massaproductie van klokken. Dit was wellicht de eerste massaproductie ├╝berhaupt in de wereld. Let wel dit is 1854, de massaproductie van de Ford Model T begon pas in 1902 en wordt door velen gezien als de grondleggers van massaproductie. Anyways, daar in Waterbury liggen dus de wortels van Timex.

160 jaar oud worden als merk is wel een dingetje en daarom heeft Timex de Waterbury Collection gelanceerd. In de collectie vindt je horloges welke het meest weg hebben van de bekende Weekender, maar net even iets vetter. De kast van de klokken is van roestvrijstaal gemaakt met limited edition erin gegrafeerd. Ook de band van de klokken is net wat dikker uitgevoerd dan de standaard klok. En als klap op de vuurpijl staat de naam van waar het allemaal begon op de wijzerplaat geschreven. Bovenaan zie je de hele Waterbury Collection, maar mijn persoonlijke favoriet is toch wel deze T2P58700. Mocht je ooit in Waterbury zijn, bezoek dan ook de TIMEXPO, een museum over dit legendarische label. In de tussentijd kan je je ook nog even verdiepen in de geschiedenis van Timex op hun Timeline website.

Waterbury-TW2P58700

Tags from the story