Honda NSX 2015,

Honda NSX

Zo dan, het was even wachten maar daar is die dan de nieuwe Honda NSX. Wat een prachtbak. Het filmpje dat de marketing afdeling van Honda heeft laten maken is voor de verandering ook best aardig. En persoonlijk vind ik het ernstig vet dat de originele Honda NSX genoeg aandacht krijgt in deze teaser. Het enige wat echt ontbreek is een Ayrton Senna die die nieuwe bak bestuurd, maar de geschiedenis leert ons dat dat niet meer mogelijk is. Wel tof dat ze ook niet iemand anders dan Senna echt zichtbaar in die wagen hebben geplaatst. Dit in tegenstelling met de originele film van de eerste NSX. Die bak was getuned door de meester zelf.

Deze nieuwe NSX komt met drie electro motoren en een V6 benzine slurper met dubbele turbo’s. Twee electro motoren bevinden zich in de voorwielen, de derde doet zijn werk als generator ergens in de buurt van de V6. Naar het schijnt ligt het vermogen boven de 550PK, dat mag ook wel want deze NSX moet weer net zo’n Ferrari en Porsche killer worden als de eerste. Ik gok dat het met deze NSX net zo gaat als de eerste, sommige mensen zullen deze bak fantastisch en fabuleus vinden, de gros van de mensen ziet een Honda. Ik hoor bij die eerste groep, hoewel ik me wel afvraag of deze net zo magistraal gaat zijn als de eerste NSX. Laat je overigens niet afleiden door de logo’s in het filmpje, das de Acura versie welke in de States geleverd gaat worden. In Europa en Japan komt die gewoon met ouderwetse Honda logo’s.