Nike Stefan Janoski Max,

Nike Janoski Max Header

Lang geleden werkte ik in een skateshop. Het waren de tijden dat alles wat Nike maakte volledig werd uitgekotst door die mensen met een skateboard. En nee ik had geen skateboard. Skateboarden was niet mijn ding, ik reed rond op acht wielen. Fruitbooters waren we. Ik kan een heel epistel pennen over hoe de haat tussen de verschillende sporten/ hobbies ook bepalend was voor de schoenen die je kocht. Zo gingen wij van Vans naar Nike.

Hoe anders zou het nu zijn hey. Nike is ineens het go to merk voor skateboarders. Het begon toen ze in Portland aan het experimenteren waren met Savier. Destijds niet volledig geaccepteerd door de bomenkillers. Nike kwam met die Nike SB lijn uit het niets. Dunks en Zoom FC’s. Fret Click scoorde er overigens nog een hele dikke collab mee. Daarna ging het hard. Skaters van weleer bedachten ineens hoe vet het in de begin jaren tachtig was toen ze Blazers, Dunks en Jordans rockte om mee te rollen.

En nu, nu is een van de meest populaire schoentjes onders skateboarders en hippe lui de Stefan Janoski. Een Air Max pro model van een skateboarder. Had je dat eind jaren negentig daar op de tweede etage van Magna Plaza geroepen had iedereen je uit gelachen. Een Nike Air Max voor plankers, yeah right. Die skateboard vs. inlinen oorlog heb ik nooit echt aan meegedaan. Ik verdiende me brood met het plakken van griptape voor boarders die het zelf niet konden, prima. Wanneer ik ging rollen deed ik dat met Zuid77, een planker uit mijn boeren dorp. Zal ik snel SB’s van Nike dragen? Fuck, wanneer ze met colorways als deze Janoski komen, zou ik niet weten waarom niet! Uiteraard op stock bij FreshCotton.

Nike-Janoski-Max

 

Tags from the story
, ,
0 replies on “Nike Stefan Janoski Max,”