Asics x Mita 25th anniversary,

Asics Gel Lyte Mita

Asics viert dit jaar de 25e verjaardag van de Gel Lyte III, en niet zomaar. Samen met verschillende partijen droppen ze iedere maand een nieuwe colourway, en de rood wit blauwe variant van het Japanse Mita geeft het startsein. Van elke collab voor deze serie worden slecht 1990 paar gemaakt, inderdaad het jaar dat de Gel Lyte III voor het eerst uitkwam.

En ondanks de veel gebruikte colourway is dit toch een heerlijke frisse schoen geworden, vooral door de gebruikte details. De gespleten tong is quilted uitgevoerd, en die witte stiknaden zijn doorgevoerd op de hele schoen. Verder valt de kunststof piping om de toewrap op, en de old school lus op de hiel.

De Mita Gel Lyte III is inmiddels verkrijgbaar via Woei en Patta, en met februari voor de deur ben ik vooral benieuwd welke colourway deze maand gaat brengen.

Asics-Gel-Lyte-Mita-Full

Tags from the story
, , ,