ASICS x Onitsuka Tiger x Sneakersnstuff ‘Tailor Pack’,

ASICS Sneakersnstuff

Liet ik je gister al die ASICS Gel Lyte III volgens het Japanse Mita zien, afgelopen zaterdag dropte er nog een heerlijke Asics collab, dit keer met Sneakersnstuff. Niet alleen de Gel Lyte V is onder handen genomen door de Zweedse retailer, ook de Onitsuka Shaw Runner moest eraan geloven.

Iedereen die een beetje heeft opgelet weet dat ik geen Nike fan ben, sterker nog, ik heb nog nooit een paar Nike’s gekocht. Logisch ook dat ik altijd uitwijk naar andere merken, waar Onitsuka wel een favoriet is gebleken. Wie nog beter heeft opgelet weet dat ik een voorliefde en geschiedenis in de wereld van tailors heb. Wanneer ik hoor dat ASICS/Onitsuka een zogenaamde ‘Tailor Pack’ gaat droppen check ik alvast mijn bankrekening.

En dat is precies wat Sneakersnstuff nu gedaan heeft; ze hebben twee sneakers een tailored jasje gegeven door gebruik te maken van traditionele pakstoffen. Zo kreeg de Onitsuka een pinstripe wollen stof als body, die verder afgewerkt is met doffere blauwe accenten. De ASICS heeft het in mijn ogen meer getroffen, sinds deze een grijze donegal tweed stof en army groene accenten te verwerken kreeg.

Stukje Hollands Glorie in dit verhaal; de vroege kopers van of de ASICS of de Onitsuka krijgen in de winkels in Zweden een matching bow tie bij hun paar, die gemaakt is door niemand meer dan Ontfront uit Amsterdam.

Mijn maat zat er zaterdag vroeg op de 31ste al niet meer tussen, laten we hopen dat er genoeg paartjes gemaakt zijn voor de internationale drop op 7 februari.

 

Tags from the story
,