Hender Scheme uit Japan,

Bij een aantal gerenommeerde shops heb ik me ooit eens aangemeld voor een maillijst. Bij veel shops heb ik me daar vrij recent voor afgemeld, maar de mailings van END ontvang ik maar al te graag. In de laatste mail van END zat een WeTransfer link naar een map met 12 plaatjes, zwaar pornografisch, maar wel suitable for work.

Alle afbeeldingen zie je hierboven. Dit is Hender Scheme. Ik gok dat veel lezers het al kennen, daar dit label behoorlijk gehyped is. Tot op heden was het echter vrij onbereikbaar. Absurdistisch exclusief. Nu is het enkel nog kapot duur, maar wel te koop, END.

Hender Scheme is Made in Japan. En eigenlijk doet dit label wat vele Japanse bedrijven al sinds jaar en dag doen. Pak een succesvol product, maak het na en verhoog kwaliteit. Denk Toyota, denk Seiko, denk Casio en ga zo verder. Hender Scheme is net zo Japans wat dat betreft. Echter waar bij Toyota, Seiko en Casio het namaken resulteerde in goedkopere producten, is bij Hender Scheme het omgekeerde het geval. Nu mag ik daarbij aanmerken dat Toyota en Casio nu niet direct mooiere producten maakten dan het origineel, waar dit bij Hender Scheme toch duidelijk het geval is.

Want godverdomme wat is dit mooi spul. De constructie wijze van de schoenen, de materialen, pff, hou op hoor! De enige schoen welke ik persoonlijk minder geslaagd vind is die Shell Toe hommage. De New Balance, de Micropacer en de Jordan 4 daarentegen zijn belachelijk lekker. Alle Hender Scheme modellen zijn gemaakt van Raw leder, onbewerkt en ongeverfd wat een garantie is voor een schitterende patina.

Ja de schoenen zijn duur, nee de designs zijn niet origineel, dus Hender Scheme heeft alles in zich om gehaat te worden. Maar ik kan het niet. Ik kan niet haten op Hender Scheme. Ik vind het schitterend. Mocht ik dan toch willen haten op belachelijk dure, niet originele modellen van een obscuur merk, dan zou ik kijken naar die laatste Hood by Air drop, maar ja wie ben ik?