Imitatie rommel,

Filling Pieces vs Hinson Header New

De titel zegt alles wel geloof ik. Wellicht behoeft het nog wel enig introductie. Ik hing gisteren redelijk chill onderuit op de bank. Ping, Whatsapp bericht van een van de OurBubble reporters. Ik moest effe de Insta van Menatwork bekijken. Ze hebben een nieuw label in de collectie. De tering. Nu kan het zijn dat ze het bij Filling Pieces erg druk hadden en ze niet de telefoon opnamen toen Menatwork belde, maar zou je dit dan flikken?

Our collection got even better with Hinson. Have you spotted your favorite pair yet?

A photo posted by Men at Work – OFFICIAL IG (@menatworkonline) on

Welke zichzelf respecterende winkel neemt genoegen met een 1 op 1 rip off van een vet schoenenmerk? Nee serieus. Ik zie bij de Menatwork geen imitatie Air Force 1’s liggen, ik zie geen fake as fuck Superstars van adidas in de rekken van de Menatwork liggen. Hoe kan het dan toch zijn dat er wel winkels zijn die denken dat het prima is om een “kleiner” label als Filling Pieces te rippen? Komt dat omdat Filling Pieces nog geen grote legal afdeling heeft en de winkels dus wel kunnen meeliften op het succes van Filling Pieces, zonder de angst te hoeven hebben voor een claim van legal?

Maar ja, ik zag de post en moest toen wel verder spitten. Wat blijkt dit merk heet Hinson. Dit is een ctrl-c ctrl-v boer uit Zwijndrecht of ergens in die hoek. Dit schoenenmerk ligt dus gewoon serieus bij meerdere fashionshops in het hele land die allen opereren in het middensegment. De sneuheid ten top.

Op hun Insta beweert Hinson het volgende: “Hinson is a neoluxury footwear brand, part of a new generation of creative and independent shoemakers. All products are made in Europe.” Een hoop bla bla voor iets wat ik vertaal als: “Wij kopiëren toffe merken omdat we volledig inspiratieloos zijn.” Op hun eigen website staat vervolgens: ” Instantly you feel it.  A pair of Hinson is made with passion. From design to stitch: care, skill and flair. To inspire you… every day.” Nu kan ik het niet bewijzen, maar een leek ziet nog dat deze schoenen handmade in Bangladesh of erger zijn. Onderdeel van een nieuwe generatie creatieve en onafhankelijke schoenmakers… hahahahahahaha, really! Jullie zijn fucking nergens een onderdeel van. Bootleggers!

Even een klein voorbeeld van hoe ernstig dit kopieer gedrag van Hinson hier dus is. Let op, de bovenste foto is de originele schoen. De plaat eronder is de foto van de kopie.

Real:

Filling-Pieces-vs-Hinson-Real

Fake:

Filling-Pieces-vs-Hinson

Oké mischien een toevalstreffer, nou laten we er nog eentje pakken. Weer een succesnummer uit de Filling Pieces stal, welke ook keihard gekopieerd is. Wederom is de bovenste de echte schoen en de onderste de neppe imitatie variant.

Real:

Filling-Pieces-vs-Hinson-Real-1

Fake:

Filling-Pieces-vs-Hinson-1

 

Laten we wel wezen. Ja ik vind Common Projects vet, ja ik vind Hender Scheme vet en ja ik vind Gourmet vet. En ja al deze merken hebben zich duidelijk laten inspireren door de grote schoenmerken op deze aardkloot. Maar er is wel een groot verschil. Al die merken gaven tenminste nog hun eigen interpretatie van een klassieker. Noem het haast een hommage aan het origineel.

Dit Hinson daarentegen doet niets, maar dan ook helemaal niets wat ook maar lijkt op iets origineels. Van materiaal gebruik, tot woordgebruik en van bovenwerken tot zolen, niets is origineel. En nee dit beperkt zich niet enkel tot de schoenen. Zelfs in hun marketing uitingen en hun Insta foto’s zijn ze nul komma nul creatief. Ik zou mezelf tegen een boom rijden als ik voor dit merk zou werken. De tering, hoe goedkoop willen ze meeliften op het succes van een jonge ondernemer? En ik begrijp dat er merken zijn die dit doen. Ik weet dat wanneer je een vet concept uitrolt de eerste de beste copycat bezig is om je concept te jatten. Zo werkt deze wereld.

Wat ik echter niet begrijp is dat er dus ook winkels zijn, zelfs gerenommeerde winkels, die dan deze bagger op voorraad durven te nemen. Godverdomme, heus! Nam Guillaume de telefoon niet persoonlijk op toen je belde? Ik kan me voorstellen dat hij voor jouw winkel even geen tijd had toen die met Barneys of Colette in gesprek was. Maar ga je dan serieus imitatie rommel verkopen in je winkel? Heb je ook neppe Concords of Breds in je shop liggen omdat Michael effe de telefoon niet aannam?

Ik dacht werkelijk dat Sacha de enige winkel in NL was die schaamteloos imitatie rommel in de schappen had liggen, maar het blijkt gewoon dat echt toffe shops ook gewoon troep aankopen. What’s next? Gaan we als kleine winkeliers en masse Alibaba afstruinen voor de volgende imitatie sneaker? Nee toch! Wees eens echt creatief mensen. Stel dat je Filling Pieces in de winkel zou willen, maar gek genoeg geen order geplaatst krijgt, kijk dan eens verder bij alle andere toffe merken die ons land rijk is. En ga toch niet shoppen bij een inspiratieloze kopieer koning.

Wanneer je nu eigenaar bent van een winkel die Hinson op voorraad heeft of voornemens is om dit stukje bagger op voorraad te nemen, doe mij alsjeblieft een lol. Mail me gewoon op info@ourbubble.nl en ik help je wel aan toffe merken. Ik vraag hier niet eens knaken voor. Oké, je kan een bannertje aanschaffen in ruil voor mijn adviezen, maar dat is niet nodig. En mocht je echt heel graag Filling Pieces willen stocken en zij komen er niet aan toe om je terug te bellen, ga dan geen fakes stocken. Jullie klanten zijn niet blind. Die zien echt wel dat je troep aan het verkopen bent. En mocht je het zwaar hebben als kleine ondernemer en daarom dit label stocken, krab je eens goed achter je oren. Ineens weet ik waarom je het zwaar hebt.

 

 

Tags from the story
, ,