Levi’s 501 CT Collectors Edition,

Levi'sCTMrPorter

Ik had nog niet eerder over de CT versie van de Levi’s 501 geschreven. Simpel, OurBubble werd er niet voor betaald en dan schrijf ik niet over denims die ik niet vet vind. Voor deze post wordt OurBubble ook niet betaald, maar het verschil is, deze 501 CT is wel vet. Deze 501 CT is namelijk gemaakt van een lap denim van de White Oak Cone Mill. Deze limited edition is enkel via Mr Porter te verkrijgen en ja de maten vliegen de deur uit. Dus misschien heb je geluk en anders wordt het eBay. Ook in denimland zijn er immers resellers te vinden.

De 501 CT is een modernere versie van de 501. Tapered broekspijpen, iets lagere waist, dat soort dingen. De wassing van deze collectors editie is super, lijkt verdomd veel op de wassing van de LVC 501Z 1954 die ik thuis heb liggen. Waarom was die normale CT niet vet? Simpel, bij de eerste release van de 501 CT hadden ze zes wassingen van mindere lappen stof. En ik ben een zeikerd, ik koop enkel nog selvedge denims en die eerste CT’s waren er niet van een fatsoenlijke lap selvedge denim. Deze limited edition voldoet simpelweg wel aan alle eisen. Toffe denim voor een redelijk fair prijs.

Levi's 501 CT Mr Porter

Tags from the story
, , ,