Persol Typewriter Collectie,

PERSOL TYPEWRITER EDITION HEADER

Soms, heel soms komt uit het niets alles wat je top vindt zo maar bij elkaar. Ik lees niet heel veel boeken. Maar heb wel een uitgesproken favoriete schrijver, Bret Easton Ellis. Natuurlijk was American Psycho een meesterlijk boek van de beste man, maar zeker niet beter dan The Rules of Attraction of mijn favo Less Than Zero. Anyways, deze geflipte schrijver is door Persol gevraagd om mee te doen aan hun campagne voor de nieuwe brillen collectie van hun, de Typewriter Collectie. Na wat intro filmpjes van Bret achter een typemachine met een Persol op de neus dropte afgelopen week ineens de minifilm van de beste man. Uiteraard komt de Persol vaak genoeg in beeld.

Die bewuste bril ligt overigens gewoon bij de Bijenkorf in de schappen, dat houdt het dan weer makkelijk. De bril an sich kent een ontwerp dat zijn oorsprong terug kan vinden in de details van een typemachine. De neusbrug is bijvoorbeeld duidelijk geïnspireerd door de mechaniek van een typemachine. Niet dat iemand nog weet hoe die dingen er uit zagen, daar we allemaal op de tablet of laptop onze boekwerken schrijven, maar toch. Verpakt in een bril is het vet. En met de bedenker van Sean en Patrick Bateman in de hoofdrol van de campagne kan het wat mij betreft al niet meer stuk!