Nike Air Max ’95 Ultra Jacquard,

NikeAirMaxUltraJacquard

Ik hou meestal niet van die hybride en geupdate klassiekers. Alleen heel soms komt er een sneaker voorbij die tijdens zijn release al zo high tech was, dat nieuwe high tech materialen toevoegen aan het origineel alleen maar een briljant plan kan zijn.¬†Vandaag dropt dus zo’n schoen. De Air Max ’95 Ultra Jacquard. Besef dat deze schoen twintig jaar geleden al zo up to date was, dat die nu met wat minor tweaks nog steeds als vooruitstrevend gezien kan worden. Het originele ontwerp van Sergio Lozano is door Ben Yun onder handen genomen.

Ben maakte de upper van een Jacquard weave die nog beter rond de voet zou moeten aansluiten als de eerste ’95 welke al anatomisch perfect was, zeker in die tijd. Ook gooide meneer Yun er nog wat nieuwe Flywire technologie tegenaan, vergelijkbaar zoals we die kennen op de door mij zo geliefde Air Max 2015. Tevens werd de zool onder handen genomen. En waar ik bij de Max ’87 Ultra de nieuwe zool geen verbetering vind ten opzichte van de oude, is deze nieuwe Max ’95 Ultra zool wel bijzonder tof. Tel daar de knipoog naar de OG kleurencombo bij op en met deze release heeft Nike weer een fucking perfecte schoen in handen. En nu maar hopen dat straks om 9:00 CET de resellers nog aan het slapen zijn en iedere echte fan gewoon een tof paartje van deze Air Max ’95 Jacquard op de kop kan tikken.

Nike Air Max 95 Ultra Jacquard

 

Tags from the story
,