Buddy Footwear,

Buddy Footwear

Deze was weer even helemaal nieuw voor me, Buddy. Schoenen uit Japan. Sneakers, hele minimalistische sneakers. En hoewel de markt hiervoor redelijk verzadigd lijkt, vond ik deze wel tof genoeg om te delen. Het concept van Buddy is dat ze gebaseerd zijn op de trouwe viervoeters. De schoenen zijn handgemaakt en komen stuk voor stuk met hun eigen ID nummer.
Elke schoen heeft wat karakteristieken van honden meegekregen. Zo is er een Bull Terier, Duitse Herder en Corgi. Geen idee hoe je de eigenschappen van deze honden in de schoenen terug kan vinden, behalve dan dat de Corgi duidelijk ook de minst vette schoen is van het label. Alle schoenen zijn stuk voor stuk van premium materialen gemaakt. En dat is vooral te merken aan het leder wat echt twee keer zo dik is dan bij normale sneakers. En voor de niet lederen schoenen hebben ze een Japanse canvas gebruikt. Sterk en lichtgewicht. De pull tab op de achterkant is gemaakt van veggie tanned leder uit de Tochigi looierij en die krijgt door de jaren dus een toffe patina. De zool is van natuurlijk rubber, eat that Nike. Het zou je niet verbazen dat het wederom END is die dit label alweer naar Europa haalt voor ons. En de foto’s? Tsja, fotografie is wel een dingetje, daar later meer over.