Grenson Samuel Boot,

Grenson Samuel

Grenson doet af en toe gek. Dan gooien ze ineens dikke collabs met Nick Wooster of, zoals nu, Mr Porter. En wanneer ze die collabs gooien, dan maken ze de schoenen in hun kleine fabriek in Northamtonshire, UK. In tegenstelling tot het gros van de Grenson schoenen die in India gemaakt worden (G-Two collectie) en vervolgens enkel een quality control in de UK kennen, worden deze collabs uit de fabriek  in de UK getrokken (G-Labs en G-One).

Nu zeg ik niet dat mensen in India niet weten hoe ze schoenen moeten maken, maar een schoentje wat op ambachtelijk wijze in de UK gemaakt wordt, zou volgens de overleveringen kwalitatief iets hoogwaardiger moeten zijn. En ik geloof het wel. Heb zelf 4 paar uit de G-Two collectie en die zijn zonder meer allemaal heel goed geconstrueerd, maar toen ik laatst een G-Lab schoentje in mijn handen had, voelde dat toch net effe anders aan. Kan natuurlijk ook gewoon het placebo effect zijn van het dubbele prijskaartje wat eraan hangt.

Maar anwyays, terug naar de Mr Porter collab. Hier introduceren ze de Samuel, die net als alle schoenen van Grenson voor heren een mannennaam kent. De schoen is een derby boot met een schacht die van mooi chocolade kleurig suède is gemaakt. Wat een lekker contrast oplevert met die crosshair-grain lederen rest in Mahogany. Tel daar de Goodyear welted commando zolen bij op en we spreken hier over een juweeltje van een boot. Uiteraard exclusief bij Mr Porter.

Grenson Samuel

Tags from the story
0 replies on “Grenson Samuel Boot,”