Jamieson’s of Shetland Cardigan,

Jamieson's of Shetland

Holy shit, dit is tof spul. En ja natuurlijk bestaat het al lang. En ja ook vorig jaar heb ik hier ongetwijfeld over geschreven. Maar kolere. Die Cardigans en Shawl Collar Sweats van Jamieson’s of Shetland blijven gewoon uiterst briljant. Dat jacquard fair isle patroon op deze truien is geniaal. Natuurlijk kan je outfit makkelijk absurd kitscherig worden met een sweater als deze, maar fuck it. Op een goede denim, met een prima witte oxford cloth button down eronder kan je haast niet mis gaan met deze juweeltjes van truien.

Volgens het marketing verhaal worden de truien stuk voor stuk nog door de nazaten van Robert Jamieson gemaakt. En Aan Rober kunnen we dat helaas niet vragen, de beste man begon het bedrijf in 1890, dus die is al tijden dood. Maar zelfs al zijn het niet de achterkleinkinderen van meneer Jamieson die deze truien maken, ze blijven gewoon vet. Uiteraard op voorraad bij die bazen van END.

Jamieson's of Shetland