Nike Dunk Low SB,

Nike Dunk SB

Nike heeft ooit eens gezien dat skateboarden een dingetje zou worden. Ze probeerde het toen met een eigen lijn, maar dat mislukte totaal. Dat was het moment dat ze de business plannen van een klein label in Oregon kochten om schoenen voor de skate industrie te maken, Savier. Dat merk is volgens mij een stille dood gestorven toen Nike erachter kwam dat een aantal toonaangevende pro’s weer op Dunks en Blazers aan het planken waren. Op dat moment besloten ze om onder de vleugels van Nike een SB (=skateboarding) divisie op te starten. Deze SB lijn was in het begin een van de meest hype lijnen ever. Mijn persoonlijk favoriet was de Bison. Ik kocht ze niet, want ik was een rollerblader. En dat matchde niet met skateboarden en destijds was ik er trouw aan.

Nu lach ik mijn ballen uit mijn broek dat een hypelijn van Nike toch al weer enige tijd met grote regelmaat in de outletschappen te vinden is. Het gros van de huidige SB lijn is ook bagger, dat mag gezegd worden. Echter deze Dunk SB die ik tegenkwam wilde ik toch wel effe posten. De schoen deed me namelijk denken aan die geliefde Bison. En eigenlijk is deze SB wel dope. En voor een prijs ver onder normale retail is het ook zeker wel de moeite van het kopen waard. Gek genoeg zijn haast alle maten nog beschikbaar, dus ik zal wel weer een afwijkende smaak hebben. Anyways, dit is de Friday Factory Outlet Find van deze week welke gewoon op voorraad ligt bij Nike.

Nike Dunk SB

 

Tags from the story
, ,