Benzak – European Made,

Naast de reeds bekende en geroemde Benzak Denim Developers Made in Japan lijn, komt Benzak binnenkort met wat nieuws, BENZAK – EUROPEAN MADE. Een collectie die, what gave it away, volledig made in Europe is. En ja, ook die lijn is bijzonder heerlijk geworden.

De doeken welke Benzak gebruikt voor deze run van denims komen van Candiani, je weet wel die denim mill in Italië waar ik eerder al lyrisch over was. Deze doeken worden dan weer in een atelier in Portugal tot deze toffe denims gesneden. Naast de denims droppen er ook nog wat tees en sweaters. Zeg maar precies alle basics die een modern day cowboy in zijn kast moet hebben hangen. De denims komen in twee fits en twee doeken. De fits zijn een slim fit en een regular fit, welke beide dan weer in het blauw of zwart verkrijgbaar zijn. Persoonlijk ben ik helemaal voorstander van de slimfit, maar de OG denimhead zal wellicht eerder voor de regular fit gaan.

Zoals te doen gebruikelijk bij Benzak, zullen de funds voor de productie run weer opgehaald gaan worden middels crowdfunding, dit maal via Kickstarter. De Kickstarter gaat live op 25 Mei, maar check even snel de Benzak site voor alle info, de Early Bird deal die gaat lopen voor de eerste 50 paartjes is namelijk belachelijk laag te noemen. Vergis je overigens niet, dit is zeker niet het zoveelste cutting out the middle man indie denim label dat zijn heil zoekt in crowdfunding.

Benzak weet als geen ander dat ze de middle man keihard nodig hebben, maar ze zetten crowdfunding in werkelijk als kickstarter voor hun productie run. Tegen de tijd dat de campagne is afgelopen en het atelier op volle toeren draait, zullen de denim boutiques in Nederland en daarbuiten hun orders weer geplaatst hebben. En kan je niet veel later de volledige collectie in volle glorie in de shops kunnen vinden. De retailprijs voor de denims uit de Made in Europe lijn zullen rond de 179 euro komen te liggen. Voor de vroege beslissers gaat er een flinke hap van die prijs af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.