John Lobb Abbott Suède Jodhpur Boots,

John Lobb Jodhpur Boots

Wanneer je graag mee gaat in die Chelsea boot hype maar toch nog eigenwijs genoeg bent om volledig die bandwagon op te springen, dan heb ik hier een ultiem ander paartje voor je gevonden. Niet dat er iets mis is met op de bandwagon springen, maar ik kan me voorstellen dat je net even een iets ander boot dan de massa zou willen. Om even de oorsprong van deze boots op te speuren, moeten we de geschiedenis in duiken.

De Jodhpur Boots waren de opvolgers van de hoge paardrijlaarzen zoals die in vroege tijden gedragen werden. De Jodhpur Boots waren het logische gevolg van de uitvinding van de Jodhpur broek. Deze broek zorgde ervoor dat de mensen op het paard niet meer de hoge beschermende laarzen hoefden te dragen. De broek kwam immers met bescherming voor de kuiten. Lang verhaal, maar het had ook nog iets te maken met de stad Jodhpur in het oude India, dat land waar ze het Polo rijden tot een kunst hebben verheven, dus ik gok dat ze best goed op de hoogte waren van de ins en outs van het paardrijden.

Anyways, de Jodhpur Boot was geboren. Meer, veel meer info vind je overigens in de Gentleman’s Gazette. De boot zelf is dus een tikkie meer sophisticated dan een Chelsea boot. Iets eleganter en iets meer tierlantijnen. Helemaal wanneer je voor de Jodhpur naar een label als John Lobb gaat. Want zij hebben dus momenteel de ultieme boot in de collectie. Tobacco Suède, met een schitterende naturel zool en gemaakt op een leest om de vingers bij af te likken. Mijn hemel wat een belachelijk lekkere schoen. Mocht deze kleur iets too much voor je zijn, de normale bruin suède versie is minstens zo tof. Alleen deze Tobacco versie gaat net wat lekkerder bij een rauwe denim. Ik spotte de boots overigens bij Mr Porter.

John Lobb Jodhpur Boots

John Lobb Jodhpur Boots

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.