Chamula Fisherman Pullover Knit,

Chamula Fisherman Knit Header

Chamula, tot gister had ik hier nog niet van gehoord. En een simpele Google actie op dit label bracht mij weinig meer informatie. Tot ik ergens de naam van Yuki Matsuda in verband gebracht zag worden met dit label. En Yuki is dus de designer die ook achter Yuketen, Monitaly en Epperson Mountaineering zit. En bij het horen van die labels gaan er vast wel meer belletjes rinkelen. Te meer omdat deze allemaal al wel eens zijn beschreven hier.

Anyways, die Yuki Matsuda doet wel eens een reisje hier en daar. En ergens in de jaren negentig leidde die reis hem door Mexico. Niet Cancun enzo, maar meer de meest afgelegen gebieden, waaronder Chamula. En nu vallen die stukkies allemaal op hun plek. Anyways, nu heeft Yuki dus Chamula Clothing gestart. Daar maken ze schoenen (verrassend, -red.), accessoires en knitwear. En die laatste is het interessants. Ieder item aan knitwear wordt van begin tot eind door dezelfde handen gemaakt. Dus het spinnen van de wol en het breien van de trui wordt door dezelfde persoon gedaan. Gezien er niet slechts 1 persoon werkt bij Chamula is dus iedere item bijzonder uniek te noemen. Al zouden de mensen dezelfde trui breien, het resultaat zou door deze aanpak altijd verschillen.

Leuk verhaal ja, maar is het resultaat top? Jazeker. Als je nog geen lomp dik gebreide trui in de kast hebt en een meesterlijk stuk wilt aanschaffen, dan zou ik voor een item van Chamula gaan. De prijs is best pittig, maar de shit van hun is erg tof. Neem deze Fisherman Knit bijvoorbeeld. Uiteraard is Chamula te koop bij END. want zij leveren haast alles wat Yuki Matsuda bedenkt.

Chamula