Timberland 6″ Boots,

Timberland  Inch Boots Header

Kijk het wordt nu echt slecht weer en het wordt dus hoog tijd om je schoeisel hierop aan te passen. Naast al het geweld van Diemme en Viberg deze week kan je natuurlijk dit seizoen ook gewoon gaan voor een schoen die zijn sporen door de jaren heen ook al ruim verdient heeft, de Timberland 6″Boots. We zitten midden in een jaren negentig revival en ik geloof dat het mid jaren 90 was toen ik mijn eerste paartje Timberlands kon betalen. Nu alweer een slordige 20 jaar terug. Overigens bestond de schoen destijds al twintig jaar.

Kleine Timberland geschiedenis les.

Het label is ontstaan uit Abington Shoe Company, dat in 1952 is opgericht door Nathan Swartz. Toen zijn zoon Sydney in 1973 een volledige waterdichte boot ontwikkelde van fancy leder ergens in 1973 noemde ze de boot meteen de Timberland. En zo geschiedde het. De naam Abington was vrij recent nog terug te vinden in wat klassiekere Timberland modellen.

Het OG model van de 6″ is door Timberland onlangs in meerdere hybrid versies gedropt. Maar persoonlijk houd ik het liever bij de OG. Ga voor safe en kies de echte Yellow Boot. Of knal gewoon stemmig de herfst binnen met bijvoorbeeld deze Rust Nubuck variant van de Timberland 6″ Boot. En Timberland, mocht je mee lezen, maatje 43, thanks!

Timberland 6" Boots

 

Tags from the story

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.