Gaziano & Girling Burnham Burnished Leather Chelsea Boots,

Gaziano Girling Chelsea Boots

Een hele bek vol voor het duiden van een paartje toffe Chelsea Boots. Maar de volledige naam van deze schoen is Gaziano & Girling Burnham Burnished Leather Chelsea Boot, of Boots als je het over het paar hebt natuurlijk. Gaziano & Girling kan je zien als een combinatie van Santoni met John Lobb. De fabriek van Gaziano & Girling staat in het Waalwijk van Engeland, Northampton.

De kwaliteit van deze schoen is belachelijk hoog te noemen. Dit zie je bijvoorbeeld bij de contructie van de schoen uit 1 lap leder gesneden. En uiteraard is enkel het beste leer hiervoor geselecteerd. Natuurlijk is de schoen op de zool gezet volgens de Goodyear-welted methodiek. Deze CHelsea Boot heeft een iets spitsere neus dan je normaal bij Engelse schoenlabels vandaan ziet komen. Vandaar de vergelijking met Santoni. Het oogt haast Italiaans, maar dan van degelijke Engelse kwaliteit. Beetje best of both worlds zeg maar. De prijs voor een paartje is even hoog als de handelswaarde van een Saab 9-3 met 200 ton op de teller. En de schoenen gaan minstens zo lang mee als die Saab. Check Mr Porter voor meer info.

Gaziano & Girling Chelsea Boots

 

Tags from the story
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.