NN07 Woolblend Sweatshirt,

NN Loopback Sweater Header

Dit label uit Kopenhagen is dope. Het is nog niet zo gek oud, maar gooit wel al seizoen op seizoen perfectie in kleding. Ze omschrijven zichzelf als “the open-minded brand with no borders”. Ik zou het zelf omschrijven als de Scandinavische uitvoering van alles Ivy. Maar ja, ik heb het weer eens niet voor het zeggen.

Het label maakt dus klassiekers die je gewoon in een lijstje kan vinden in Take Ivy. En in dat lijstje vind je zoals altijd een simpele grijze crewneck sweater. Die kunnen ze bij NN07 dus in de perfectie maken. Hier kwam ik achter toen ik door de nieuwe drops bij Mr Porter aan het bladeren was. Deze grijze crewneck sweater is gemaakt van een wol blend in een loopback steek geweefd. Loopback is best hip om toe te passen tegenwoordig. En de term loopback is een letterlijke beschrijving van de gebreide lussen die aan de onderkant van de sweatshirt stof zit. De naam komt van Loopwheel, de oude breimachines die voorheen gebruikt werden om deze stof te fabriceren. Een beetje zoals je de Shuttle Looms hebt met denims, maar dan anders.

Anyways dit shirt van NN07 is dus van een wolblend op een autenthieke wijze geweefd tot een fucking lekkere zachte stof. Dit is precies de sweater van je die je vriendin jat op zondagmorgen. Check Mr Porter voor meer details.

NN07 Crewneck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.