Parbleu Footwear van Hollands Glorie

Nederland is weer een nieuw sneaker label rijker. Parbleu Footwear uit Amsterdam opende gisteren haar webshop. En ja dit is wel weer eens wat anders. Parbleu vindt haar oorsprong in de hersenpan van een sneaker verzamelaar. Een die gefascineerd was door wat die Amerikaanse en Duitse labels leverde in de jaren 90. Tegelijk een die, tamelijk herkenbaar voor velen, zich opeens ging richten op wat klassiekere cleanere sneakers.

En daar zit meteen het vernieuwende aan Parbleu. Waar de meeste sneaker labels die gestart worden onder de rook van Amsterdam zich richten op de weg die Filling Pieces reeds heeft uitgestippeld. Zoekt Parbleu het juist in klassieke lijnen. Uiteraard wel gemaakt van mooie premium materialen. Deze schoenen vallen allemaal kwa kwaliteit in het luxe segment. De prijs is echter niet wat je de laatste tijd gewend bent van luxury sneaker merken. Rond de 160,- euro heb je al een prima paartje te pakken namelijk.

De Parbleu Collectie,

De collectie van nu bestaat uit de Tennis in het leer en suède, de Canvas een prima zomerschoen en mijn favoriet de Runner. En die Runner, shit, die is perfect. Super clean, gumzooltje eronder en in drie toffe suède kleurtjes. Als ze nu nog even een wit suède runner droppen voor de zomer, dan zitten ze helemaal gebakken. Je kan Parbleu overigens halen in hun eigen webshop.

Parbleu