Webshop nieuws, vanB2

De naam vanB2  moeten jullie vanaf heden gaan onthouden. Wanneer je ook maar een beetje online shopt, dan is die een om te bookmarken. We hebben het hier over een nieuwe webshop met erg lekkere merken. De shop is gestart door de van Brussel broers die gedwongen door gebrek aan toffe shops in hun regio, maar hun eigen webshop zijn begonnen.

Kijk, daar hou ik dus van. Mensen die om zich heen kijken, niet zien wat ze willen zien en het dan maar zelf gaan maken. Yes! Dikke plus één voor dat initiatief. En daarom, tijd voor wat vragen aan die gasten.

Toffe site, maar wie zijn jullie eigenlijk?

We zijn broers en allebei werkzaam in de corporate jungle, de één als business auditor en de ander als accountant. Samen delen we een passie voor menswear en die passie was het startpunt voor het oprichten van onze eigen webshop.

Daar ligt vast meer aan ten grondslag dan enkel die passie, of wat?

In de regio waar we zijn geboren en getogen, Oost-Nederland, is het aanbod van winkels met kleding die aansluit bij onze stijl nogal mager. Veelal  waren we aangewezen op internationale webshops. Door dit beperkte aanbod  in regio en omdat we onze passie graag met anderen willen delen is het idee ontstaan om een aantal toffe merken samen te brengen onder de naam vanB2.

Tof idee, maar welke merken moeten we aan denken dan? 

De merken in onze shop dragen we zelf ook. We combineren graag sportswear met wat meer tailored items. Het merendeel van de merken komt uit Scandinavië, onze schoenen uit Italië en onze jeans en sokken uit Japan. In onze shop serveren we Wood Wood, Han Kjøbenhavn, Libertine-Libertine, GANT Rugger, Edwin Jeans, Diemme Footwear, Jason Markk en CHUP socks.

Hier zit vast nog een breder idee achter?

Ja eigenlijk wel. De rode draad bij deze merken is het gebruik van mooie, duurzame materialen, een hoogwaardige afwerking en een cleane, tijdloze uitstraling. De kleding wordt vooral in Europa en Japan gemaakt en dat vinden wij wel een prettige gedachte.

Wat worden jullie knallers voor Spring Summer 2017?

Voor Spring Summer 2017 verwachten we qua kleding veel van Libertine-Libertine en Wood Wood. Zowel de look and feel plus de pasvorm van deze collecties sluiten goed aan bij de Nederlandse markt. De kleding valt namelijk wat langer, waardoor dit beter aansluit bij de pasvorm van de Nederlandse man.

Naast de kleding verwachten we veel van de zonnebrillen van Han Kjøbenhavn en de sneakers van Diemme. Bij Han weten ze al een aantal seizoenen lang de meest toffe brillen te droppen en ook voor spring/summer 2017 zitten er weer veel pareltjes tussen. De schoenmakers van Diemme blijven met hun sneakers geniaal. Mooie afwerking en belachelijk kwalitatieve materialen. 

Shit, waar halen jullie die inspiratie en wijsheden vandaan?

Om inspiratie op te doen voor onze collecties volgen we diverse bloggers op Instagram en lezen veel blogs onder andere OurBubble (Haha, yes natuurlijk wij ook, -red.). Daarnaast bezoeken we beurzen zoals bijvoorbeeld Revolver. Ook mogen magazines als Kinfolk en CODE niet ontbreken. 

Hier het commerciële moment, nog iets tofs te melden?

Ja, volg ons op Facebook en Instagram. En bezoek natuurlijk onze shop. Voor de lezers van OurBubble nog wat leuks trouwens. Discountcode: OURBUBBLE geeft 15% korting op de hele collectie bij vanB2  deze code is te gebruiken tot en met de 26ste van Februari.

Thanks gasten en heel veel succes met die shop. Aan de collectie zal het niet liggen!