Schoenen voor de lente

We gaan het vanaf deze week een klein beetje anders doen op OurBubble. In plaats van nieuws nieuws nieuws uit de verschillende webshops. Gaan we iets minder vaak nieuws rammen, en wat vaker wat dieper op de materie in. Niet dat nieuws niet relevant is. Maar er zijn genoeg kanalen om nieuws vandaan te trekken. En daarnaast komt er zeer binnenkort vanuit de koker van OurBubble een nieuwe titel welke onze aandacht ook gaat verdienen

Dus daarom, geen 5 posts met de schoenen welke je deze lente moet gaan halen. Maar gewoon 1 post met daarin alle schoenen voor jou voor nu.

De lente is het moment dat je zware boots weer aan de kant gaan. En je rustig weer naar wat minder gevoerd materiaal kan gaan kijken. Ook de zolen hoeven niet per definitie vreselijk rugged te zijn. In tegendeel zelfs.

De schoenencollectie voor de lente is vrij simpel trouwens.

Lichtgekleurde Brogues

We beginnen met een Brogue. Waar deze in de winter prima volstaat in een mooie bruine of zwarte leren uitvoering is een lichtgekleurde suède of leren variant voor de lente de koning. Deze versie van Thom Browne bijvoorbeeld.

Thom Browne Longwing Brogues

Thom Browne Longwing Brogue
Thome Browne Longwing Brogue bij END.

Ook Grenson maakt trouwens verdomd goeie Brogues voor deze tijd van het jaar. Zowel met traditionele lederen zool als met deze heerlijke witte Vibram Wedge zool. Een klassieker van Grenson welke nooit zal vervelen. En dus ook deze lente weer hoog in de must have lijstjes staat.

Grenson Archie V Brogue

Grenson Archie
Grenson Archie Brogue V bij END.

Espadrilles

Eigenlijk meer een schoen voor de zomer. Maar dit is wel het moment om ze te scoren, gezien het simpele feit dat je met dit soort meuk altijd achter het net vist op het moment dat je het koopt wanneer je het nodig denkt te hebben. De Espadrille zal nooit uit de mode gaan overigens. De schoen is volgens de historici praktisch 4000 jaar oud.

Sinds 1300 zijn ze overigens vergelijkbaar met hoe we ze nu nog in fashionland tegenkomen. Niet gek trouwens dat ze in 1300 op deze manier met zooltje van jute touw gemaakt uit Spanje stammen. Anders had de schoen wel overal sandaal geheten in plaats van Espadrille.

Anyways, alle grote fashion labels springen dit jaar op die Espadrille bandwagon. Gucci bijvoorbeeld gooit deze belachelijk dure Espadrille. Lappie stof, goedkoop zooltje en typische Gucci print op de schoen.

Gucci Espadrille

Guccie-Espadrille
Gucci Espadrille bij de Bijenkorf
Ook het gerenomeerde Berlutti doet zijn duit in het zakje van de Espadrille. Ik zeg het je. Dit type schoeisel ga je deze lente en zomer meer dan ooit in de straten van je stad tegenkomen. Mocht je overigens bereid zijn om bijna 5 barkie stuk te slaan op Espadrilles, dan haal je deze van Berlutti.

Berlutti Estaban Espadrille

Berluti Espadrille
Berlutti Espadrille bij MR PORTER

Chelsea Boots

Een van die schoentjes die het hele jaar door kunnen is de Chelsea Boot. Alleen voor de lente en de zomer switch je van kleur. In plaats van de zwarte leren of chocolade bruine varianten spring je nu in de lichte suède tinten. En ja de Chelsea Boot wordt door alle merken wel gemaakt. Erg tof zijn deze twee varianten.

Common Projects maakt al tijden de mooiste versie van de Chelsea boot. In combinatie met een heerlijke crêpe zool. En deze boot gooien ze in de winter, herfst, zomer en lente in de beste kleuren combinaties. Zoals ze deze nu gegooid hebben in een ultralicht roze suède variant. Ja je moet het aandurven, maar kolere wat een juweeltje.

Common Projects Chelsea Boot

Common Projects Chelsea Boot
Common Projects Chelsea Boot bij MR PORTER

Iets veiliger dan deze versie van Common Projects is wat Grenson op je af stuurt. Gewoon een lichte bruin suède versie van de Grenson Declan. En met een suède in deze kleur kan je bijna niet de mist in gaan. De prijs is daarnaast nog eens een stuk aantrekkelijker dan die variant van Common Projects.

Grenson Declan 

Grenson Declan
Grenson Declan Chelsea Boot bij MR PORTER

Witte Sneakers

Nog een typisch stukje schoeisel voor deze tijd van het jaar, de witte sneaker. En ja deze komt ook in vele soorten. Maar ik heb voor het gemak even twee uitersten voor je bij elkaar gezocht. De ene is van een absoluut luxe merk, de ander is een sneaker die zijn naam wel waar heeft gemaakt door de jaren heen.

Kijk de witte sneaker kan je zo duur maken als je zelf wilt. Ik zou zelf altijd gaan voor een sneaker welke klassiek oogt. Zeker wanneer deze semi casual wil gaan rocken als onderdeel van je lente outfit op kantoor. Kijk een Max 87 is dan leuk, maar niet echt makkelijk op het gemiddelde kantoor te rocken. Dan is een schoentje als deze Saint Laurent wellicht eenvoudiger. Mooie slanke lijnen, premium materialen.

Saint Laurent Classic Sneaker

Saint Laurent Sneaker
Saint Laurent Sneaker bij MR PORTER

Aan de andere kant van het spectrum der witte sneakers vind je deze van Vans. Gewoon een simpele Vans Oldskool. Een schoen welke zijn strepen heeft verdient in de skate historie. Vans heeft sinds een flink altijd jaar ook een wat luxere lijn, Vans Vault. En in deze lijn kan je dus prima witte sneakers scoren die net wat subtieler zijn afgewerkt dan hun normale schoeisel. Spierwit, perfect bij al je outfits.

Vans Vault Oldskool

Vans Vault Oldskool
Vans Vault Oldskool bij END.

De Loafer

De laatste voor deze serie is de Loafer. Deze is in verschillende versies te halen, maar ik gooi hier even twee classics voor je. De Tassel Loafer en de Horsebit Loafer. De laatste is eentje waarvan meteen de versie hier de absolute classic is. De Gucci Horsebit Loafer. Meer classic dan deze ga je het niet krijgen. Van bontkraag tot grachtengordelbal, ze rocken allemaal deze schoen van Gucci. En ja, deze is alom gerespecteerd. Waar je ook komt, zodra je deze schoen aan de voeten hebt, ben je instant fashionable.

Gucci Horsebit Loafer

Gucci Horsebit Loafer
Gucci Loafer bij MR PORTER

Aan de andere kant heb je de Tassel Loafer. Ja die instap schoen met die kwastjes op de wreef. Ik heb er zelf een paartje Grenson Scott, maar deze units van Suitsupply zijn ook echt prima te doen. Gewoon een simpele bruine suède. Deze schoen past prima onder je pakken, maar gaat ook goed onder een chino en zelfs onder een verwassen denim.

Suitsupply Tasselloafer

Suitsupply Loafer
Suitsupply Loafer bij de Bijenkorf
Zo dan, dat was een serie aan schoenen welke je absolute must haves zijn voor de komende lente. Laat me hieronder weten welke je nog gemist hebt. En of je vaker lange posts als deze wilt lezen. Of dat je voorkeur toch uit gaat naar korte nieuwsachtige posts.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.