Filson Dryden Briefcase

Filson Dryden Briefcase Header

Filson kennen we natuurlijk van die klassieke canvas briefcases die we hier wel al vaker gegooid hebben. Die waxed canvas onverwoestbare tassen, welke enkel mooier worden naarmate ze ouder worden. Anyways, datzelfde Filson weet ook prima met ballistisch nylon om te gaan. Zo blijkt met deze Filson Dryden Briefcase.

Ik wilde roepen dat ze ook met high tech materialen om konden gaan, maar dat zou gelul geweest zijn. Dit materiaal van deze tas kent zijn oorsprong ook alweer ergens in de Tweede Wereld oorlog. Wat alweer een slordige 80 jaar geleden begonnen is. De servicemen destijds hadden draagtassen van hetzelfde materiaal. Licht en sterk, precies wat ze nodig hadden destijds.

Filson heeft deze Dryden Briefcase voorzien van wat typische Filson kenmerken. Zoals die veg tan bridle lederen handgrepen. Dat leer waarvan ook de teugels enzo voor de paardensport van gemaakt wordt. Stevig als een malle. Handig ook is de trolley strap aan de achterkant. Kan je de tas net iets makkelijker meenemen wanneer je weer een lange commute met het vliegtuig hebt. De tas vond ik overigens bij Mr Porter.

Filson-Dryden-Briefcase