Thom Browne Long Wing Brogue “De Budget Versie”

Thom Browne Long Wing Brogue Header

Wellicht is deze titel wat misleidend. Maar gezien de prijs van de “normale” Long Wing Brogue van Thom Browne, is deze versie toch echt wel een instapmodelletje. Het gaat hier om een variant op een van de mooiste long Wing Brogues ever. In een grijs verleden was ik al een lyrisch over deze schoen en de afwerking. En Thom browne heeft nu dus een goedkopere lightweight variant van deze classic gemaakt.

het bovenwerk van de schoen is vrijwel gelijk gebleven. Het verschil zit hem in de zool van de schoen. De lederen zool met embouts en alles is vervangen voor een lichtgewicht rubberen variant. Wellicht is deze voor je daily commute iets comfortabeler, zeker in nat weer. Maar de volledige zwarte kleur doet wel wat afbreuk aan de schoonheid van het origineel. Dat wil niet zeggen dat deze cheapo versie niet tof is. De lat is alleen vreselijk hoog gelegd door de OG Thom Browne Long Wing Brogue.

Deze versie met de rubberen zool is overigens nog steeds behoorlijk aan de prijs. Voor twee paar Grenson schoenen kan je deze Lightweight Long Wing Brogue van Thom Browne halen bij Mr Porter. Het is alleen een beetje dubbel. Als je toch zoveel geld tegen een schoen gaat smijten, spaar dan door voor het origineel. Heb je die OG als en wil je gewoon een beater paartje voor erbij, dan is deze schoen natuurlijk prima.

thom-browne-long-wing-brogue-budget