Ferrari 250 GT SWB Berlinetta 1962

Mocht je die E-Type van gisteren niets vinden en wel een leuke veiling mee willen maken, dan is deze eventueel ook nog wel een optie. Deze Ferrarie 250 GT SWB Berlinetta gaat namelijk ook ter hamer tijdens de Monterey Concours D’Elegance. En mogelijk is deze Ferrarie net nog even iets dikker.

Want ten eerste, het is een Ferrari. En ten tweede, het is een coupé en geen convertible. Laten we wel zijn, het is nu mooi weer in Nederland. Maar een cabrio is in ons land toch net even minder praktisch dan een normale coupé.

Deze GT SWB van Ferrari komt uit 1962 en heeft mogelijk nog wel iets meer historie dan die E-Type. Ik zeg mogelijk, want de E-Type mag je echt niet onderschatten. De 250 GT SWB is echter ontwikkeld door hetzelfde team dat later de fameuze 250 GTO gebouwd heeft. En holy shit, dat is helemaal een onbetaalbare klassieker. Verwacht dat je voor deze Ferrari 250 GT SWB Berlinetta wel minimaal een miljoen of 10 mee moet brengen. Maar dan heb je ook wat. Meer info bij Bonhams.