Jaguar E-Type Series 1 1966 gaat ter hamer,

Tijdens het befaamde Pebble Beach Concours D’Elegance zal er weer een heerlijke veiling gehouden worden in het Monterey Conference Center. Dit jaarlijks terugkerende fenomeen staat garant voor spektakel. Een van de vetste hamerstukken van dit jaar is wellicht deze Jaguar E-Type uit 1966.

Dat is het laatste bouwjaar voor het tussenmodel gelanceerd werd. En klein detail, deze bewuste E-Type welke je kan halen tijdens die veiling, staat op kenteken sinds 1967. Dit is mogelijk met recht een van de meest recente Series 1 E-Types welke verkrijgbaar is. En ja natuurlijk gaat die straks weg voor de hoofdprijs. Maar godverdomme, wat is dit een wonderschone wagen.

Ik kan natuurlijk nog wel 10 alinea’s volschrijven over deze beauty. Maar ik gok dat iedere bezoeker hier de E-Type wel kent. Zo niet, laat het horen in de comments. Dan schrijf ik met alle liefde nog een uitgebreid achtergrond artikel over de E-Type. Voor nu moet je het met de foto’s doen. En bij interesse, RM Sotheby’s gewoon in de gaten blijven houden.