Ferrari 488 Pista Spider

Weet je nog, een tijd terug vertelde ik over die gruwelijke Jaguar die onder de hamer zou gaan tijdens de Concours d’Elegance van Pebble Beach. Wat blijkt. Dat was niet het enige gruwelijke wat er daar te wachten stond. Zo maar uit het niets gooide Ferrari tijdens dit festijn de wereldprimeur van hun geniale Ferrari 488 Pista Spider.

Dit is alweer de 50ste cabrio van het legendarische merk met het steigerende paard als logo. En het is ook eigenlijk niet heel gek dat de Italianen juist Amerika heeft uitgekozen als locatie voor de primeur. Sinds 1950 gaan er nergens zoveel Ferrari convertibles via de dealers de weg op als in de States.

Deze 488 Pista Spider zal ongetwijfeld ook weer gretig aftrek vinden daar. Wat een schitterende wagen is het geworden trouwens. En met een sprintje van 0 naar 100 binnen de drie seconde, een top van 340 kilometer per uur kan je toch wel aardig de straatstenen eruit rijden.