Red Wing Williston 9435 6″ Boot in Teak Featherstone

Enige tijd terug gooide Red Wing de heerlijke Williston Collectie. Ergens spotte ik al een item eind september op de site van Red Wing Amsterdam. Dit nieuws was wel in het achterhoofd opgeslagen, maar afgelopen dinsdag kwam de friendly reminder. Zo kwam namelijk op het Facebook bericht horende bij de post van dinsdag over die schitterende Grenson Gulliver Boot, de opmerking dat deze Williston Collectie niet vergeten moest worden. Toeval wilde, dat de avond ervoor tijdens het pennen over die Grenson Gulliver, ook een tab bij Stuarts open stond. Juist, met daarop deze toffe boot van Red Wing.

De 6″Boot uit de Williston collectie is jarenlang een Japan exclusive geweest bij Red Wing. De schoen is velen malen “netter” dan de normale Red Wing boot. Dit neigt haast naar een Derby of Trench boot van een Oak Street of Viberg. De schoen is vernoemd naar een van de eerste investeerders in Red Wing. De schoen kent design elementen van de classics uit de jaren 20-30 van de vorige eeuw. Elementen die deze schoen nu net een stuk slanker en subtieler maken dan we van Red Wing gewend zijn. Een boot die hierdoor prima gaat onder een slim fit raw denim, maar met het oog op de winter, ook heerlijk gaat onder die strakker vallende grijze flannel die je al jaren in de kast hebt hangen.

In de collectie is ook een normale lage Derby opgenomen. En beide modellen zijn ook in het zwart Featherstone beschikbaar. Maar eerlijk, de uitblinker van deze collectie is toch echt wel deze Boot in Teak Featherstone. Laten we wel zijn, een zwarte lederen boot is gewoon minder tof. En dit seizoen zit je niet meer op een lage derby te wachten. Anyways zoals gezegd, je haalt deze bij Stuarts. En uiteraard kan je ze ook vinden bij de Red Wing shop in Amsterdam.

 

Red Wing Williston

Tags from the story
0 replies on “Red Wing Williston 9435 6″ Boot in Teak Featherstone”