Scotch & Soda Wollen Varsity Jack

Scotch Soda Varsity Header

Zal je altijd zien, werkte ik me onlangs bijna in de nesten met een item over een jas waarbij onterecht stond dat het een Bomber was. Althans, naar mijn mening. En na enig beraad met mensen die er wel verstand van hebben, bleek dat ook hun mening te zijn. Een Bomber moet namelijk wel van lichtgewicht materiaal zijn wat makkelijk schoon te houden is, anders is het geen Bomber. En wol is niet lichtgewicht, noch makkelijk schoen te houden. Dus die J.Crew Bomber was gewoon een Varsity.

Alleen nu komt Scotch & Soda ineens met deze heerlijke jas die zei een Varsity noemen. En ik geloof ze wel, maar die kraag en de fit, ik volg het niet. Nu heb ik nog een vintage Varsity hier liggen met een wollen body, lederen mouwen een kraag. En dat is onmiskenbaar ene varsity. Maar als die op de grond ligt oogt die echt anders dan deze jas van Scotch & Soda. Neem niet weg dat het een vette jas is. Prima kleur, leuke afwerking en alles helemaal top. Maar een Varsity? Wie het weet mag het zeggen.