Calvin Klein 205W39NYC Varsity Jackets

Godskolere, zit ik gewoon de nieuwe collecties bij END. en Mr Porter te bekijken vallen daar ineens deze twee jassen op. Schrik niet van het prijskaartje, bij shops doen die jassen voor die prijs weg, dus ik gok dat het klopt. En waarom?

Eerlijk op het eerste gezicht dacht ik dat het super vette jassen waren. Maar toen ik de fitpics van de modellen van de shops zag, schrok ik wel even. Dit is een mid jaren 90 fit van een varsity. En dat is nu net niet waar je voor zou moeten willen gaan. Destijds was oversized misschien prima. En weet je, misschien is het nu ook weer helemaal hot. Maar wanneer je een slordige twee ruggen voor een jas neerlegt moet je een tijdloze jas op de kop tikken. Eentje met een fit die er niet uitspringt als ouderwets of heel erg hip. De fit van deze jas is zeg maar, zoals een Varsity van de Quarterback valt wanneer die cheerleader date van hem die draagt. En dat is nu net niet de look waarvoor je zou moeten gaan. Zonde, heel erg zonde want de thema’s van beide jassen zijn erg vet uitgevoerd.